Thursday, March 4, 2010

hebat sangat kah bile jadi .....



sebelum start tulis pasal n3 ni...I nak mintak maaf kepada makcik I jika I ceritakan kisah die dalam post ni...tp sekadar renungan...bukan nak aibkan tp juz nak bagi pengajaran n tauladan kepada mereka yang bersituasi seperti ini..tuhan itu maha adil tak lama je tuhan dah balas perbuatannya

actually makcik I ni pernah berkahwin n mempunyai dua anak lelaki...tetapi selepas bercerai ade affair ngan suami org...n dah smapai ke peringkat berkahwin...sebelum kahwin tu mcm2 la laki tu janji..nk bg tanah la umah la kat makcik I ni....then lepas kawen sampai skrg habuk pun tarak...hidup lak makin susah sejak husband die di transfer ke sabah...baru2 ni die dapat tahu husband die ade affair ngan orang sabah lak...so sekarang merancang nak lari balik ke semenanjung tp masalah tak cukup duit...pastu ade ura2 dengar nak mintak kat mak I.....then I tanye je la mak I die nk jawab apa..die kate dok je la Sabah tu dulu orang nasihat degil sekarang nak menyusahkan orang...time suka apa orang kata pun tak peduli..skrg tanggung la apa perbuatan die...

husband die lak..bile I dgr cite mesti nak kate 1st wife die mcm tak betul la...masak lauk pun hari2 makanan yang sama je..makcik I la mestila bangga pasal tyme tu laki die suka puji die masak macam2...tp biasa la laki ni bile dah kawen dua..keje asyik nak menipu je....die cakap betul pun I stil cakap die tipu....mcm tak logik la bini die asyik masak bende sama je...orang kalo nk kawen dua memacam la akal die....so pengajarannyetak lama mana pun tuhan dah balas perbuatan die....ni ade sorg lagi family I camtu gak..skrg tak mo dgr esk2 dah susah jangan tuduh sedara tak amik peduli..orang dah bg beringat sebelum berlaku...bile dah berlaku nasib ang la labu....sekian n3 yang beremosi ari ni....

nota isi perut hatiku : welcome back mood

4 comments:

Ms.Independant said...

Harap2 takkan jmpe lelaki camni dlm idupku!

pak long said...

salam buat tuan umah..
tu la...kita ni jangan lawan cakap org tua....moga jadi pengajaran buat pak long...mekasih banyak

ishiko said...

ayy...didi..lame tul x jejln kt blog u..agk sbuk n tenet mcm sipot..huhuu..

yappp... mntk jauh laki cmni..

♥akukahmilikmu®♥ said...

wah didi sudah kembali..minta2 la tk jadi mcm makcik nie..