Wednesday, November 4, 2009

puding diraja




idea takde...logik tk dtg hahaha status fb ku di petang semalam...hope tak berlanjutan sehingga ke pagi ini la....still cr mood di pagi yang fresh ni...lama tul tak cuti need to refresh myself...hahaha macam pc lak nak kena refresh bile hang...anyway juz nk share puding diraja...ak kenal puding ni masa mak ak kena transfer dok pahang 8 bulan so die introduce la puding ni...die beli kat bazar ramadhan..huhuhu harga boleh tahan jugakla mangkuk plastik yg kecik yg isi tau fu fa tu berharga rm 5 lebey rasanye n kalo bekas ni rm50.00, ok antara ingredient yg ak tau la ade mcm buah prune kat atas die...yang kuning2 tu telur then lapisan bawah die ade pisang ianya dimakan bersama dengan sauce...sauce tu yg ak pasti mcm ade susu2...mak ak kate kalo ade function2 diraja memang diorg tempah kat tempat yg mak ak beli kat bazar ramadhan...so ni makanan turun temurun diraja la...tu pasal harganya agak mahal..n mayb susah nk cr..anyway moral of this story siapa ade nenek2 tu belajar la buat kuih2 yg tradisional ni mana tau satu hari nanti ianya akan bernilai seperti puding diraja ini

p/s : so ms pose bulan ari tu nenek ak tgh buat kuih kering ni...terus belajar la...mana tau 20 thn lg leh jual mcm puding diraja ini heheheh




8 comments:

Munirah Abd said...

bagusnya ko didi

Didi Nadhirah said...

apa yg bgs...huhuhu ak belajar2 mcm tu je amik resepi n tgk die buat hehehe

L said...

huiks,reti ekh buat..
best x?
member pernah bg suggestion soh mkn natang ni klu g pahang,tp nk g pahang pn x sampai2 lg..kui3..
meh anto kat opis nie..

Didi Nadhirah said...

tak reti pun juz nk share info hehehe....lgpun first makan gak ni...yg reti buat org2 pahang je la agaknye...nk wat ni tak tau

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

wah...fes time dengar puding diraja....

DD kalau wat nanti..jangan lupa kasi kak yanie rasa sket eh...

hehehhe

Didi Nadhirah said...

kak yanie : puding diraja ni sy beli la kak yanie buat kena ty org pahang la hehehehe

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

hehehe.....
cedap tak?
berapa RM dier?

* selamat berhujung minggu k...*

Didi Nadhirah said...

kak yanie: sedap la kak yanie tp harga besar tu rm 50 sekali sekala okla heheheh

selamat berhujung minggu tu