Thursday, February 4, 2010

akibat tidak bersosial

semalam time tgk cite akademi polis leh lak terfikir seketika....

1. kenapa I takde bf?
2. kenapa hujung minggu dok rumah je?
3. nak tgk wayang pun takde kawan?

Jawapan 1
Terasa menyesal pasal kat UTM dulu tak join mana2 club...club penyanyang ke...club menjadi kesayangan ke...tgk2 adik junior masuk kelab yang macam pengangkap tu dr dah sedia ade bf tukar bf baru...adoiii mula rs menyesal skrg..any suggestion for me untuk join club2 hahahaha

Jawapan 2
Ye i bukan orang yang jenis bercampur dgn society..tak suka kalo ramai2 org...kalo dulu tyme study memang kalo nk kuar shopping complex kuar tyme org keje....tak suka g pesta funfair ke air ke..eventhough g genting pun kurang suka

Jawapan 3
Anyway kalo tgk wayang I pun mls nak g jauh2...nsb baik umah I agak dekat ngan panggung wayang gak...so kekawan mestila tak nak dtg jauh2 semata2 nk tgk wayang dekat ngan umah I..so I pun tgk sorg

Mase (wan)nenek ajak g kenduri kendara kat area umah...mesti I tak nak join..pastu mestilah die bagi sedas dua. ayat..tu la ko ni tak nak campur orang...mcmana org nak kenal....pastu I yang dah imune ngan kata2 die tu akan jawab...ala nk wat camne wan akak ni jenis tak 'BERSOSIAL' mcm wan....wan jugak yg kena balik....huhuhu....
Tyme wan nak sindir2 I pasal takde pakwe mesti I akan cakap tu la wan dulu tyme akak belajar tak bagi bercinta hahaha..kekdang tgk mcm die rasa bersalah pun ada...tp I bukan ikut sgt kata die juz tak dapat kan so takde la bercinta hehehehe

Sedikit info maksud dari google yang I dapat pasal bersosial..pasal org banyak salah mengertikan maksud bersosial tu

- Bersosial adalah wajib dalam kehidupan. Kita perlu berinteraksi dengan orang lain untuk hidup. Dengan keluarga, adik beradik, jiran tetangga. Bila kita bersosial, kita akan lebih tahu akan hal kehidupan, dan dengan bersosial, kita banyak belajar banyak benda.



penguin pun pandai bersosial(image from google)



nota isi perut hatiku : nak tgk wayang ke tak minggu ni

8 comments:

Lekir said...

sabar la.. ada jodoh tak kemana tu... InsyaAllah

Didi Nadhirah said...

terima kasih

Zuhaini said...

sabar ya.. nanti kalau dah kerja, bersosial dengan member opis la.. baru best.. :)

Didi Nadhirah said...

dah keje pun....dok opis pun tak bersosial sgt

sI tEDI said...

i bersosial secara berhemah yu!

Ms.Independant said...

Mane tahu ketemu jodoh kat alam maya ni...

:)

Didi Nadhirah said...

tedi : bagus2 macam ni la kite harapkan bersosial dan berhemah
ms independent : amin ...

Stories Of Me said...

ala..jgn sedih k. nnti akan jumpe gak yg berkenan ye..

bersosial boleh, cume de batasanye k..