Tuesday, December 15, 2009

pementasan teater

hansel n gretal kisah dua budak yg dapat makan rumah biskut yummy....masa g semayang td..mcm bese la sebelum tunggu masuk waktu then i citer2 la dgn iffah pasal zaman sekolah n zaman2 belajar2 dulu..masa zaman poli dulu mender yang i tak le lupa...di masa usia 19 tahun..kitaorg sume kena wat pementasan ala2 teater mcm dekat tadika tu..cite pun mcama budak tp fun la ...kebetulan i dapat satu kumpulan ngan love monkey i kan(dh kawen pun die)..seronok 2 ronok la time tu...cite i pentaskan tu hansel n gretal so i main dua watak...dan watak tu memang semestinya bukan watak baik(berlainan dgn diri i yg sebenarnya)mestilah i jadi mak tiri yg jahat n witch yang kejam(padahal realiti i baik ok)bak kate iffah tadi...sesuai la watak tu sesgt...nk jd mak tiri senang kostum...ala2 inggeris nye cite mestila pakai skirt kembang tu..n jadi witch apa lagi pakai jubah la..n mangsa yg kasi pinjam jubah mesti akak biro agama kamsis..thank to akak.....dah tak igt nama die..anyway memang kenangan manis yang tak le lupa ada yang pentaskan little red ridding hood la,ibu mertuaku la,batu belah batu bertangkup la..tp ini untuk kelas english...mestila kelakar nengok...anyway ms zaman u pun ade gak berlakon tapi dah advance sikit guna video kan....tak le lupa ayat sorang group utk cerita ibu mertuaku selamber je die cakap mak mentua die mcm animal sume gelak gile pasal cara die sebut kelakar....




p/s : nanti dah ade cucu leh cite nenek dulu howt jd pelakon ms study ..witch2 la janji berlakon..mesti cucu kagum

8 comments:

Farin said...

wah,hebat didi....teater pon pernah masuk...bagus2...x sangka,senyap2 didi nih,mcm2 dah try...salute!!!

Didi Nadhirah said...

hahaha teater la sgt....berlakon depna kelas tu ala2 teater la kan

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

best kan...
bila dah tua2 sok
citer balik kat cucu...

nenek pernah berlakon teater

kekekek

=}

Aini said...

didi memang ske berlakon kan.. pi la jumpe david teo, casting untuk filem baru die..muahaha..

Didi Nadhirah said...

kak yanie : ye cucu nenek memang hebat
koni : ala nanti die suh berlakon jadi hnatu i takut k

cik EPAL said...

ha ah la..mesti cucu kagum..hehe..

klik iklan klia :)

[ Hanie ] said...

best kan belakon teater. dulu mase kecik2 teringin, tapi kalau bab2 belakon ni, mmg serenderla, ketaq sikit, kalau bab menyanyi ke, ok lagi. selalu tgk org duk berlakon teater je :D

Didi Nadhirah said...

kalo bukan kerana english class takde maknanya nk berlakon hehehe :)