Wednesday, January 20, 2010

bile abang PO buat peace



semalam seperti biasa...bile waktu pick hours sinonim ngan jem....jem sama ngan kemuncak
tyme ni la bile jalan tu satu lorong leh jadi 2 lorong...so bile dah nampak hujung jalan tu camni





pastu nampak lak abang PO aka POLIS berdua dok kat simpang tu mestilah kereta takut nk masuk mencelah kat situ padahal tugas diorg depan tu nak tunjukkan boleh wat dua lane..untuk mengelakkan jem kat tengah2...tp diorg tak faham2 gak..last2 abang POLIS tunjuk peace ataupun dua sambil anggukan kepala..agaknye ade org dalam kereta wat isyarat boleh ke wat 2 lane.....barulah kereta2 tu faham..comey je abang PO wat camtu
kalo kereta biasa lalu situ memang la dah faham jalan tu leh wat 2 lane tp yang saja2 je nak bersiar2 n bershopping tu tolonglah jangan
menyibuk di waktu2 kemuncak ni...I kalo cuti pun nk kuar ..I akan kuar tyme pagi kul 10 lebey and akan balik sebelum waktu kerja atau kalo nk lewat biar la lewat bebetul...untuk mengelakkan yang sesak menjadi lebey sesak...

nota isi perut hatiku : hangen tul ngan kete kancil bersiar kat kawasan umah semalam kereta die lepas dr lampu merah tp I kat belakang kena tunggu ..tgk dr belakang mcm aunty yg bawak van antar I g sekolah dulu..aunty sila ke lorong kiri untuk bersiar2 ye

12 comments:

iedaLUVsham said...

ahahah!! cute! :)

Ms.Independant said...

Memang tensen betol ngan kesesakan jalanraye!
Tapi terpakse laluinye stiap ari nak pegi keje!
Uhuk!

Si budak Aboi said...

peace! mcm tu kan!

Didi Nadhirah said...

iedaLUVsham : sweet polis tu wat camtu pastu die gelak kat kawan mayb die rs kelakar kot smapai terpaksa wat camtu
Ms.Independant: apa nk wat kan redah je la
Si budak Aboi : yup mcm peace tu la..peace no war

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

pandai nyer dia lukis

heehhehhe....kim salam abg PO yg wat peace tu eh

keekkek

..nOj.. said...

eh pandai nye didi lukis n rajin betul. hehehe senang kn nk suh org paham. lukis je

Didi Nadhirah said...

kak yanie : insyallah kalo nampak die lg petang ni
noj : hehehe tu la kalo cite mcm susah sikit la rsaenya tak pandai olah ayat

♥akukahmilikmu®♥ said...

cute nya dia wat cmtu..peace..

zaiMi said...

kalo time puncak memang menyampah nak drive. tambah-tambah kalo kereta manual. huhu

sI tEDI said...

v too!

full of love,keyna said...

comel jugak abang PO tuh??hehe

Didi Nadhirah said...

♥akukahmilikmu®♥: yup comel dilihat sahaja
zaimi : kalo waktu puncak ibarat exercise kaki la pakai manual..mulut pun leh exercise gak kekdg
si tedo\i: :)
keyna : leh la tahan comel...