Friday, January 29, 2010

hati-hati semasa anda di scan




credit to uncle google



ok ari ni I nak cerita pasal mender kat atas ni..kalo dulu I panggil mesin bunyik2 tp semalam ty kak mun nama sebenarnya apa pasal nk google gambar...rupa2 nya di panggil scanner huhuhu jahilnye I...yer la orang kalo dah benci nak pandang pun tak ingin apatah lagi nak mengetahui namanya...ok bender ni banyak kali memalukan I di shopping complex...bile tyme I lalu je berbunyik...dah tu apalagi jadi tumpuan org ramai la....pada kejadiaan yang I tak le lupakan org dalam kedai tu siap kejar I n amik briefcase bag I...mesti la sume org pandang mcm I pesalah yang dah curi sume lipstick dalam kedai tu....bile diperiksa rupa2nya bedak compact yang dah compang camping tu punyer pasal bar code die stil ade kat dalam kotak die..nsb baik mender tu buruk gile...kalo display pun gerenti org tak cayenyer....kejadiaan pertama tak menyesal lagi 2nd terjadi kat sogo lak berbunyik lagi pasal mender yg sama..balik tu apa lagi dengan kekuatan yang I ada I cungkil kotak n buang bar code tu...sampai skrg I kalo lalu kat tempat tu memang fobia gile...takut bunyik pastu sume org pandang kite mcm kite ni pesalah..padahal pasal bedak compact yang huduh tu je....

dulu tyme zaman study..I ngan geng2 I g rombongan cIk didi ke singapore ialah student kan...so apa lagi save la..siap masak sendiri ....malam tu pulun la g jusco beli brg2 spagehti utk dibuat bekalan keesokan harinya...so bile esk I yang bijak pandai ni bgtau kalo kite lalu kat scanner tu mesti berbunyik pasal kite bawak garpu kan tu besi....so apalagi anak2 ikan geng2 I ikut la cakap ketua rombongan kecali mek tok pasal die degil die bawak jugak(sebenarnya die tak terlibat dalam perbincangan tak nak kepada garpu)
so apa lagi sampai sana memasing dah malu nk makan camne yang si mek tok alia tu bahagia dengan garpu yang dibawanya...tak bunyik lansung scanner tu...ms ni la rase menyesal tak sudah.....tp yang selambe makan je ngan tangan...yang dua kawan I tu pi beli chop stick....(yang makan guna tangan tu kedekut sebenarnya)



ni la spagethi bekalan kami waktu tengahri....tgk chopstick tu pernahkan anda mencuba makan spagehti guna chopstick so apa tunggu lagi try la cepat



ok gambar ni anak2 ikan I geng I yang memang satu malaysia tul...dr kiri pakai tangan makan spegethi mengambarkan budaya melayu yang penuh sopan snatun...yang tengah mewakili kaum chinese..yang hujung apa kaum pun leh ha minah ni la mek tok si pembawa garpu

nota isi perut hatiku : gmbr kat ats tu sume baju pinjam hehehhe...

credit to aini koni utk gmbr ke singapore

16 comments:

eazlye said...

Lawak r koruNk nih..hahaha
mesiN scanner kat airPort jek yg buNyik2 kaLo der besi...

nape koruNk x stdby bwk garpu pLastik??huh??

neway saLam peKenaLan..sudi2 jeNguk ke ezstoree life oke...

Didi Nadhirah said...

hahaha selepas 2 thn..tak terfikir lak masa tu....teruja katakan hahhaha...dush2 rasa mcm nk pi hentak pale kat dinding hehehe..anyway thans dor suggestion yang berguna di kemudiaan ari :)

eija ^_^ said...

didi nak resepi spagetti tuu :)

nampak mcm sedap laa hehe

eazlye said...

weLkam2..huhuhu

Miss Q said...

ngok ngek laa korang nih! kah3

DiLa cAnTik said...

bj pinjam tu xyah la nk mention...huhu...

Didi Nadhirah said...

eija : insyallah mayb next n3
eazly : :)
Miss Q : ye memang ngok ngek
dila xcantik : hehehe takde org tau pun hehehehe

ishiko said...

hak3x....mcm... kwn i pna kne sbb hnset dye... mesin scanner tu bunyi...last2 tuka nset br..hu2

..nOj.. said...

hehehhe camne la leh x terpk nk bwk garfu or sudu plastik plak. hehehe btw tu gambar sebenar ke tu. gile punye lazat rupenye

Didi Nadhirah said...

ishiko : tu arr..rs mcm nk hentak je mesin scanner tu
noj : tu la br ari ni terfikir setelah blogger kat ats bgtau... gmbr di atas adalah benar

Munirah Abd said...

hahaha ko ni didi..lawak lawak..

zella said...

sedapnyer spaghetti tu...
nyum3... ;)

Ms.Independant said...

memang gamba 1 msia ni!
campur barat skali!
huhu

Sang Harima said...

hahaha

Aini said...

tengok..mek tok alia memang suka nak lain dari yang lain kan.. org sume pkai tupperware empat segi tapi dia nak jugak pkai yang bulat! huhu

Cheno said...

terliuq sat tengok spageti tuuuu.
nak sket!