Monday, January 18, 2010

cream puff di hari sabtu

keterujaan I dalam merealisasikan impian membuat cream terlaksana jua...ni sume gara2 g shopping kat One U then lalu kat area jusco ternampak sorg akak yang menjual cream puff...dik puff dik...akak I bukan puff ok...teringin nk makan ni bermula masa tgk ite jepun yg pakwe die robot tu...awek tu wat cream puff..pastu beria2 mamat tu kate sedap so dengan berinspirasikan cerita ni I pun beli la...3 hinggit lebey satu..tp saiznya sangat besar la..dengan cream vanilanye yang sejuk n fresh berbaloi2...then sampai ari ni I teringat akak tu cream puf n terngiang2 panggilan cream puff tu...lepas tu I pun wat blogwalking kat sorg akak ni..kak su die pun sama sangat sukakan cream puff ni...n die menjadi inspirasi I untuk wat cream puff ni..so ni la hasilnya yang tak semena2 itu...



jangan pandang ku sebelah mata hanya kerana ku cream puff yang buruk rupanya




jadila dari takde


refer resepi ni kat sini klik

nota isi perut hatiku : apa kehalnya tido petang mimpi fauzi nawawi(mcm takde org lain) tu...tanda tak baik tido petang tu...insaf2

21 comments:

Chooyaya! said...

elok la tu... ada jugak rupa cream puff, dari kaksu punyer bentuk macam kura-kura jerk... haha. tahniah!

dizzydude said...

waahhh!!menyelerakan..yummy²..

Didi Nadhirah said...

thanks kak su kerana memberi inspirasi hehehehe....kura-kura pun rupa yg comel gak :)

mYpRecious said...

ahakss.. ade je rupe dari yg kak su buat.. mase sy tgk kat blog Kak su tu terkekek sy gelak sungguh comel cream puff dia.. ahakss.. ampun kak su.. =P

tp nampk mcm sedap la didi.. nanti rjin2 boleh la try buat jugak..

Aini said...

Ok la 2 didi.. Nampak menggoda..huhu.

fiza Mastar said...

wahhh..nmpk sedap...terliur pula i..huhu :( nak cream puff..tlg kirim pegi melaka boleh?? haha

zella said...

wah...sodap2...
pasni nak try la heheheh

Zura said...

boleh bukak kedai nie...

aLiSh said...

Salams

Didi sedap je nampak recipe tak publish ke?

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kak yanie baru beli cream puff mcm ni kat pasar malam ari jumaat baru2 nih....

tp tgk kamoo nyer cream puff
mcm menarik jer dik

hehehhehe

=}

sI tEDI said...

mestis edap nI!
x pernahbuat!

fiza said...

Ok lah tu, pandai didi buat, mesti sedap nih (^_^)

..nOj.. said...

wah ni feveret gak ni... nk try la nanti. lawo dh tu rupenye. ade la rupe kuih... hehehe

Si budak Aboi said...

oklah tue !

Ahmad Nadzri Bin Muhammad Nasir said...

hahahha, kuih tu bentu dia lain mcm. bentuk mcm ****. erm ko mimpi apa ngan Fauzi Nawi

Didi Nadhirah said...

thanks to yang menyupport resepi dh diupdate di situ...so sape yg rajin2 try la wat...leh dikatakan senang gak la....mesti lagi hebat dr yang ni

bagi yang tak menyupport mcm nadzri aka bob apalah ade pada rupa janji leh dimakan...fauzi nawi tu kan selalu berlakon watak jahat so die adelah penjahat dalam mimpi ak sila jangan fikir lain ok

sYeNgEt ke senget?? said...

kecik2.. sekali telan je ni.. hohoh

::aMaD:: said...

tahniah sbb berjaya.
i ske sgt bende2 alah mcm ni.
yg ade castard2,puding2,bread2.haha.
cream puff is one of it.
so sedap kew yg u buat?hihihi

AzuanBudakMemandai said...

fauzi nawawi jugak yg dmimpinya haha

-HanaMichi- said...

tula..sket ramai plakon ...parin ahmad ke, husen abu hasan ke, ramli jusoh ke...err.sape tu?

lagenda said...

Salam Ziarah,

Thank kerana melawat blog saya dan ziarah-ziarahlah lagi k