Friday, January 22, 2010

kadang-kadang dia buat I tersenyum

late update sikit pasal ayah yang br balik haji 3 minggu lepas...mcm biasa barangan2 yang dibawa balik kurma,minyak zaitun,rempah2 untuk wat nasi arab,gajus, pistachio...ayah memang seorang yang serious..kalo tgk rupa nampak garang...tp apa yang membuatkan I ngan mama ketawa ialah ...die beli 2 mender yang mcm tak logik dibeli....ayah jauh2 beli kat sini pun ade...mama cakap susah je bawak mender ni berat2 dalam beg....



sekali die tulis arab daa....


harga pun dalam rm 30..setiap kali I tengok mender I mesti gelak....pasal macam susah2 je sampai kat mekah or madinah nak beli.....pastu mama suh fikir positif....jangan kutuk2 mender ni mana tau memang bagus...akhirnya mender ni duduk dalam bilik tidor diorg je wat perhiasan kot


yang ni lak mase die kuarkan dari beg die..I dah senyum..dalam hati I..kat sogo pun ade...dengan bangganya..ayah kate ni bagus tak lekat kalo goreng telur.....ok ayah mayb die bagus pasal made in italy.....mende ni pun stil tk guna lagi..dok dalam almari sama mcm kuali2 mama yang lain dibiarkan sepi dalam almari......



ayah memang camtu..senang terpengaruh...terutama bile kawan2 die kate bender tu bagus(pengaruh rakan sebaya)...lg satu kalo ubat-ubatan tu dah mcm leh wat pharmacy kat umah.....tp kalo mama suh beli something mesti dapat jelingan....tp mama kate die tak kesah...dah biasa..jeling pun jeling la asalkan dapat...

nota isi perut hatiku : jeling itu tandanya sayang

16 comments:

Zuhaini said...

oh.. sweetnya ayah u.. :)

Aini said...

delima yang besar2 tu ade bawak balik lag dak? huhu

Didi Nadhirah said...

zuhaini : tu la kekdg rase mcm sweet n comel gak hahha
aini : lupa add on...delima n limau yang besar tu pun ade gak....br je abih

Zura said...

yg atas tue bende didi...???

Didi Nadhirah said...

zura : gmbr 1st and 2nd adalah mender yang sama....bende mengelap cermin lantai tu

Zuewairy said...

huhuhuhuhu;)

happynyer.. kekadang xterfikir nih semua.. time nak beli.. xfikir dh benda ni ade kat msia ke x;)

fiza said...

So sweet, ada makna tu ayah didi beli brg2 tu (^_^)

Didi Nadhirah said...

zuewairy : ni sume gara2 pengaruh rakan sebaya..org lain beli die nk beli gak walaupun kurang sikit function
fiza : ni sume takde makna pun..mender tu tak guna pun lg

..nOj.. said...

hehehe kelakar gak beli kuali kt mekah ek. mesti ramai2 kawan2 dia beli gak tu kot

MrsNor said...

kala udah sampai kat sana macam2 nak bawak balik, walhal benda tu semua kat sini pun ada...tp tul er nak ambil berkat brg yg dibeli di mekkah hatta made in china pun heheh

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

ayah nak wat kenangan la tu....

hehehhe kamoo ni gelak2 plak...

babap kang

kodok hijau the ghost writer said...

janganlah ko gelakkan ayah ko..biasalah oghang tua.. ko esok pon dah tua pon sama gak

Didi Nadhirah said...

..nOj: kawan die lah syorkan tu
MrsNor: yup betul jugak kebanyakan yg ade dr sana made in india la china la
kak yanie :yer la kenangan
kodok : ayah dr muda memang camtu.....kalo org cakap bgs mudah nak beli

Ms.Independant said...

kaum lelaki memang tak reti bab2 bagi adiah ni...
Macam my father gak la...
Baek kirim je tros supaya die tak bli yg bukan2...
huhuhu

:D

^ ZuMaWaMBa ^ said...

hehehh..
tompang gelak sekaki boleh?
sbb i pon mudah tpengaroh cm ur dad gak!! ^^
*gelak guling2 mode*

Munirah Abd said...

hahaha siot ayah ko..ok boleh gang..hahah