Tuesday, January 12, 2010

yesterday all my ......




Yesterday
All my troubles seemed so far away
Now it looks as though they're here to stay
Oh, I believe
In yesterday
(Yesterday from the Beatles)





ikhsan encik google




I dapat phone call offer job yesterday.. from one of kompeni yg agak terkenalla gak...tp masalahnye kat kerteh nun....adoiii hai bukan tak nak berpisah ngan family tp dah terasa syiok dok umah....mana taknya kat umah macam-macam ada...lgpun I the only yg tinggal kat umah since adik I dah keje kat kemaman n sorg lagi asmara asrama...so terpaksalah I dok umah...merelakan diri dimanjakan...

1. balik keje ayah sambut kat pintu (mama jeles pasal die balik ayah tido)
2. pepagi ade jam loceng bergerak
3. memalam n pagi mama tolong potong buah
4. hari2 taram minyak wangi mama (yeah...i like)
5. I dah lama tak lipat baju huhuhu (takut kang bergado berebut nk lipat baju ngan nenek ohh ni I tipu hahahhaha)

yang wat I tergelak si phone caller dr kompeni ni siap ty I asal mana lagi...anggap I asal belah2 sana la pasal nama I ni ada ala2 pantai timur kan...siap ty ade sedara mara ke tak sana bile I cakap takde...so die wat conclusion sendiri yang I mcm tak nak....adakah die pilih I keje kat kerteh tu pasal die igt I org sana???tp kalo I takde keje memang I dah g...tak mo memilih.. redah je ke kerteh huhuhu...officemate I kate kalo g kerteh byk pakwe petronas hahaha

nota isi perut hatiku : tgk ghost whisper semalam leh nk nangis lak touching pasal anak n ibu tertukar baby tyme kecik...

10 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

hahahha...
nak pakwe petronas gak sorang

dah bincang dengan mama n ayah ker?

=}

Didi Nadhirah said...

kak yanie : yup dh tanye...stil dalam perbincangan

iedaLUVsham said...

walla! pakwe petronass masykkk tu dik! aper lagik, sambar lah! hahahhaha!!! :)

::aMaD:: said...

duk mana neh?kate kerteh jauh.hihihi.
ape2 pun, moga anda dpt kerja yg enak2..opssie..bagus2..hihi

^ ZuMaWaMBa ^ said...

hahaa.. same la kite didi!
rase cam tanak je keje kat tpt len sbb best sgt da dok kat umah.. :P

♥akukahmilikmu®♥ said...

Didi~ ada sorang lecturer penah kata kat sara..bila dah keje tkyah keje jauh2..ni la masa nak jga mak n ayah..nanti bila kawin dah tk dapat nak jaga..masa terhad..ni la masa nk luang masa ngan family..rezeki kan ada kat mana2..hehe..apapun gud luck 4 u..klik KL DRAGON untuk didi..

sI tEDI said...

anak ayah!

-HanaMichi- said...

g ar di..g ar...berdikari.. :)

Didi Nadhirah said...

iedaLUVsham: kalo sesenang nk sambar dah pi dah hehehe
::aMaD:: duk kepong la
^ ZuMaWaMBa ^ : seronok kan dok umah nasib kite dibela hahahahah
♥akukahmilikmu®♥: thanks for the advice...ms bersama family amat beharga sekarang
sI tEDI : anak mama jua hehehe
-HanaMichi- : memang nk g kalo tak bekerja lagi

cik EPAL said...

dah lama tak lipat baju :D