Tuesday, January 12, 2010

bile lelaki ......

yea bile lelaki demand yang pelik-pelik


entry kali ni agak berbaur ketidakpuasan hati I...it juz happend to my kawan baik
seorang lelaki yang suka kat my best friend..sanggup tinggalkan girlfriend untuk die
tp apa yang tak sedapnye...die tinggalkan girlfriend tu cakap lebey kurang cenggini kt awek die

laki mengong : I nak tinggalkan U sebab die
awek kesian : (dalam hati mesti salahkan my bestfriend)

actually laki mengong ni ,ex-girl die n my bestfriend pernah belajar di satu tempat yg sama...ye I tak kesah la die nk tinggalkan awek die
but not ever2 letakkan kesalahan diri ke atas org lain....I pernah ty die kenapa tinggalkan awek tu

1. awek kesian die tu keje bese (what the hell....she got diploma same as u la..juz takde rezeki nk dpt keje lebey baik)
2. tak pandai masak (ni boleh belajar la..sume org belajar dr mula)
3. awek tak lawa (lawa je I tgk)

1st sebab musabab tu I memang takle blah la n hangin je bile tau...lelaki memilih perempuan kerana kerjaya die...masalahnye kalo ko tu hebat takpe gak ni bukan la hebat sgt keje pun setakat penolong pegawai je bukannya anak raja pun...ade ak kesah...nak kate tanggung adik2 ramai ko tu anak last la...abih ko igt dapat pompuan yg setara atau lebey tinggi diorg kena tanggung ko ke..


I memang sgt2 kesian ngan ex-girl n bestfriend kerana lelaki durjana bajet hebat n kunun baik sume kawan ex-girl ni blame my best friend..padahal kawan I siap suh die balik ngan ex-girl die lg..


actually selepas die clash ngan ex-girl n ms tgh frust kawan I tak layan die...die kapel ngan sorg budak kg die ni...kunun mcm dah cukup kriteria n ciri2 last2 clash gak...apa keje tak bagus gak ke awek sekampung tu..so dalam masalah ini kite nampak sape yg mengong dan durjana itu..

lepas tu bile kawan I suh bersihkan nama die...die leh cakap die redha...maslahnya ko redha psal ko dh salah tp kawan ak tu tak salah la mengong


lelaki mengong : yup mgkn btl.. tp itu tak menghalalkan die org kutuk mcm tu.. kenape tak face to face... knp.. tkt.. mmg kawan die.. tp semua benda tu melibatkan individu.. ade ke hak die org nak campur tangan dlm hal tu.. se olah2 saye nie takder perasaan dan tak pernah jd kawan die org... bengangnyer...

so what bile dh kena kutuk..sebok cakap pasal halal n haram cara org ..memang la diorg marah kawan diorg kena wat camtu mcm I mrh die wat kawan I cenggitu....sudahla apa yg ko buat tu igt ko baek sgt ke....dulu memang I respect lelaki mengong ni...tgk mcm idaman mak mentua zaman skrg..tp skrg ni...u're totally change...mayb ko anggap ko dh hebat kan...so semoga berjaya dengan ke demandnan ko..perhaps ko dapat bini menteri erkk

p/s : hangin je satu badan bile kawan mengadu pasal mengong ni..i need more kipas n aircon

11 comments:

..nOj.. said...

wahh betul punye marah ek didi... biarkan la jantan itu... sooner or later nanti dia akan kena semula...

chenta said...

uish..ade ke lelaki cmtu??
i yg penolong pegawai pun takkan pilih lelaki mcm tu..nk berharap pd perempuan plak!

JMR said...

mmg ade laki cam tu..tapi bukan sumer laki camtu tao..hehhe..nauzubillah la mintk jauh:-)

Farah Annysa said...

tp bg i, sume laki bek. yg i knl la. i je jht. huhu

Zura said...

ish...jgn layan lah laki mengong tue...buang mase je

lalala said...

ak mcm knl je ttg org yg ko cite ni moin...huhu

GhOsToNe said...

sabar2..

betoi2 x brtggungjawab jantan ithu!

izandaughtersalleh said...

haishhhhhh...sungguh durjana. lelaki tu perfect sgt ke????

sI tEDI said...

bila masa kapel ke main lg.. bial dah clash.. nak buruk2 kan org pulek..
org macam ni sembeleh jekk

noharanutdya said...

da byk dgr alasan begitu.. lagi satu alasa, nak tumpukan perhatian. takmmo kapel. tumpukan pada ape?? pada pompan lain rupenya. hampeh tak??

Didi Nadhirah said...

teruk tuk kawan I tu latest mengaku hidup serabut n tak tentu arah...serik bercinta...podahhh...padahal die yg timbulkan masalah die sendiri